Foto op plexiglas printen

Welke kwaliteit moeten mijn foto's zijn om op plexiglas geprint te worden?

Dit is een vraag die wij vaak te horen krijgen. Tegenwoordig worden de meeste foto’s gemaakt met de camera die wij altijd bij ons hebben, namelijk de smartphone. De meeste moderne smartphones schieten foto’s van voldoende kwaliteit om mooi te kunnen printen.

Ben je toch bang dat je foto van onvoldoende kwaliteit is, wees dan gerust, onze slimme editor geeft namelijk een melding als de foto niet mooi wordt op het gekozen formaat.

  •  Samsung Galaxy serie is vanaf versie 3 voldoende
  • IPhone’s zijn voldoende vanaf de iPhone 5
  • Sony Xperia serie staat al jaren bekend om telefoons met goede camera’s en zeker de telefoons van de laatste 2 a 3 jaar zullen geschikt zijn
  • Door de vele verschillende versies Huawei telefoons is het verstandig om je foto te checken in onze editor.

Het hier onderstaande tabelletje is een richtlijn hoeveel pixels je ongeveer nodig hebt op het gekozen formaat. Het aantal pixels van je foto is afhankelijk van de camera waarmee de foto is gemaakt. Een 8 megapixel camera (iPhone 6) heeft bijvoorbeeld 3200x2500 pixels. Een spiegelreflexcamera heeft vaak ongeveer 20 megapixels wat 6000x4000 pixels zijn.

 

Formaat Minimale Pixels
10×15 cm 1200×1800
20×30 cm 1800×2600
40×60 cm 2200×3300
80×120 cm 2500×3800

Bovenstaande tabel is echter een richtlijn. Als je namelijk op grootformaat gaat printen, zou je volgens de tabel gigantisch veel pixels nodig hebben. Dit is echter niet nodig omdat je rekening moet houden met de kijkafstand. Hoe groter de foto is, des te verder weg je de foto zult bekijken, waardoor het minder uitmaakt als de foto minder scherp is. Op de kijkafstand zal namelijk de foto er wel gewoon scherp uitzien.

 

Hoge klanttevredenheid

24 uur spoedlevering

Blanco afgeleverd

Persoonlijke service

Mijn onderneming is door de hele winkelstraat eindelijk goed zichtbaar dankzij de dubbelzijdige kioskvlaggen

Jan Klaasen - Winkelmanager

Vanaf

€19,95

BESTEL VANDAAG NOG | 24 UURS LEVERING
Contact Offerte aanvragen