Foto op plexiglas printen

Wat is
plexiglas?

Plexiglas is, polymethylmethacrylaat, een bepaald soort kunststof en een prima vervanger van glas. Plexiglas is 30 keer steviger dan normaal glas, de helft lichter en laat meer licht door. Mocht de plaat toch breken, gaat het niet stuk in 1000x stukjes, zoals met glas, maar komt er alleen een scheur in de kunststof.

Plexiglas is al ruim een halve eeuw oud, de productie kwam in 1936 opgang door het Amerikaanse bedrijf Rohm and Haas. De basismaterialen van plexiglas zijn een aantal gevaarlijke stoffen zoals zwavelzuur, maar het eindproduct is volledig ongevaarlijk.

Plexiglas wordt veel gebruikt voor het beglazen van grote oppervlaktes, door de relatief lage prijs, zijn lichte gewicht en sterkte.

Plexiglas wordt bijvoorbeeld veel gebruikt door dierentuinen bij zeer grote aquaria en bassins. Hier wordt een dikte van soms wel 30 cm voor gebruikt. Als hier gewoon glas voor gebruikt zou worden, Zou de transparantie te laag zijn en de belasting veelte zwaar worden. Het is ook een schitterend en relatief goedkoop materiaal om foto’s op te printen, foto’s kunnen op een unieke manier gepresenteerd worden door het ruimtelijke effect van het materiaal.

Hoge klanttevredenheid

24 uur spoedlevering

Blanco afgeleverd

Persoonlijke service

Een foto op plexiglas buiten hangen

Jouw foto op glas is een schitterend pronkstuk en is zowel binnen als buiten op te hangen. Buiten zal de foto schitterend staan op een plek waar veel licht is, dit zal een zeer mooi effect geven.

Het ophangsysteem

Het plexiglas zonder witte achterlaag komt het beste tot zijn recht wanneer deze wordt opgehangen tegen een lichte achtergrond met de RVS afstandhouders. Dit is een ophangsysteem die de foto een paar cm van de muur houdt. Dit zorgt samen met een eventuele lichtbron voor een speels effect en zal zeker de eye catcher van de ruimte zijn.

Contact Offerte aanvragen